Badminton

Športni center Dolgi most velja za največji in najboljši badmintonski center v Sloveniji. Badminton se v naši dvorani igra že vse od leta 2000 in v tem času nenehno stremimo k izboljšanju infrastrukture, širitvi ponudbe in kvaliteti storitve za naše obiskovalce. Imamo 12 vrhunsko pripravljenih badmintonskih igrišč, ki so bila v celoti prenovljena Julija 2020. Pri prenovi smo vnovčili izkušnje in znanje, ki smo ga pridobili v dvajsetih letih našega obstoja in gostovanj v badmintonskih dvoranah po celem svetu. Organizirali smo že vrsto mednarodnih in domačih badmintonskih tekmovanj v mladinski in članski konkurenci, organiziramo tudi Ljubljansko badmintonsko Ligo, Slovensko Li-Ning Ligo ter smo soustanovitelj regionalne ADA Lige.

Na naših igriščih že skoraj dve desetletji domuje Badminton klub Ljubljana. Gre za enega najboljših Slovenskih klubov, ki slovi predvsem po odličnem delu z mladimi, v vitrini pa ima tudi obilo naslovov državnega prvaka v članski konkurenci. Kot največji uspeh kluba veljata dve uvrstitvi Maje Tvrdy na Olimpijske igre, zaenkrat dosežek brez primere v naši regiji.

V sklopu centra deluje tudi trgovina z badmintonsko opremo. Smo ekskluzivni zastopnik badmintonske opreme Li-Ning za Slovenijo in Hrvaško. Tesno sodelovanje z najboljšimi strokovnjaki na svetu nam omogoča, da je naše osebje resnično strokovno usposobljeno in vam lahko svetuje pri nakupu opreme. Ponujamo tudi servis in napenjanje loparjev.

Za rekreativne igralce, ki imate željo sodelovati na rekreativnih tekmovanjih smo ustanovili Badminton klub Li-Ning. Gre za skupino badmintonskih navdušencev, ki redno igra badminton v naši dvorani (pon/sre) ter se organizirano udeležuje tekmovanj regionalne ADA Lige (7 turnirjev).