Dvigovanje uteži

Od sezone 2023/24 ima v ŠC Dolgi most prostore tudi klub za dvigovanje uteži – weightlifting! Vsi, ki bi se radi začeli ukvarjati s tem zanimivim športom lahko kontaktirate glavnega trenerja Martina na št. 064-271-340.

Poslanstvo kluba KDU Inštitut za težko atletiko je dvigovanje poznavanja in razvoja olimpijskega dvigovanja uteži ter aktivno delovanje za njegov razvoj in priljubljenost. Naši programi in dogodki stremijo k ustvarjanju dostopnega okolja za vadbo, zdravo tekmovanje in povezovanje. Naša ekipa se trudi, da bi ljudem pomagala pri izboljšanju njihove fizične moči, telesne drže, gibalnih sposobnosti, hitrosti, fleksibilnosti ter da bi jim posledično pomagala pri boljšem počutju in samozavesti v vsakdanjem življenju.

Martin Janžekovič – glavni trener

Leta 2010 sem prenehal z igranjem Inline hokeja in se začel ukvarjati z dvigovanjem uteži. Med leti 2012 in 2014 sem živel in treniral v Angliji, Franciji in Rusiji. Aprila 2014 pa sem se preselil na Kitajsko, ker je kitajska tehnika dvigovanja ena izmed najboljših na svetu. Na Kitajskem sem imel tri vrhunske trenerje in pod njihovim mentorstvom sem pridobil ogromno znanja in veščin, ki so nujno potrebne pri treniranju tega športa. Treniral sem na osnovni športni šoli in imam zaradi tega največ izkušenj s treningom mladih in prepričan sem, da bo ta šport tudi pri nas med mladimi še bolj zaživel.