NOVE STRUNE – BOLJŠA IGRA BADMINTONA!

V naši trgovini se nahaja tudi originalni Li-Ning servis badmintonskih loparjev. Nudimo hitro in strokovno menjavo strun ali gripa na vašem loparju.

Strune so najbolj pomemben element badmintonskega loparja, zato predlagamo, da jih redno menjate, saj vam bo le dobro in s kvalitetnimi strunami napet lopar, omogočil prave občutke pri igri. Uporabljamo samo originalne Li-Ning strune, ki veljajo za ene najboljših na svetu in igralcu omogočajo prvovrstne občutke pri igri. Pomembno je tudi da ne nasedate prodajalcem poceni izdelkov, saj le ti nikakor niso primerljivi z originalnimi. Tako pri žogicah kot strunah velja zlato pravilo – cena = kvaliteta. Nerealno cenejši izdelki so ponaredki!

Pred menjavo strun se morate odločiti katero debelino strune želite in kakšno napetost želite. Večja napetost pomeni večjo kontrolo, manjša napetost pomeni več moči. Srednja vrednost je 10,5 kg.

Priporočamo naslednje:

Začetniki: 9,0-10,5 kg (20-23 lbs)

Izkušeni igralci: 11,0-12,0 kg (24-27 lbs)

Tekmovalci: 12,5-15kg (28-34 lbs)

Izbirate lahko med naslednjimi strunami:

1. Li-Ning No.1, debeline 0,65mm

2. Li-Ning No.5, debeline 0,69mm

3. Li-Ning No.7, debeline 0,70 mm

4. NS 95, debeline 0,70 mm

Cena napenjanja s strunami izbrane debeline, v beli brvi znaša 15€.

Izbirate lahko tudi med več kot desetimi različnimi barvami strun No.1No.5 in No.7. V kolikor želite unikaten izgled svojega loparja je cena napenjanja 10€, na izbrano struno pa vam nudimo 20% popust.  

Prosimo vas, da nas pred prihodom kontaktirate na info@li-ning.si ali telefon 031 613 313.

Nekaj pogostih vprašanj:

1. Kako pogosto moram zamenjati strune na mojem loparju?

Kako pogosto je treba menjavati strune na vašem loparju zavisi od tega kako pogosto ga uporabljate in kakšen je vaš način igre. Ali je strune potrebno zamenjati lahko na hitro preverite tako, da si jih od blizu pogledate z lučjo. V kolikor boste opazili, da se trgajo oz. cefrajo jih je potrebno zamenjati, če ne želite, da se vam strgajo med igro.

2. Zakaj je prava napetost strun tako pomembna?

Prava napetost strun pomaga igralcu optimizirati svoje sposobnosti in mu omogoča boljšo kontrolo nad igro. Nepravilna (prevelika) napetost loparja lahko povzroči poškodbe roke in/ali komolca. Večja kot je napetost strun večja je možnost, da se lopar pri močnem udarcu zlomi. Nekatere loparje ne zdržijo večje napetosti zato vedno upoštevajte nasvet strokovnjaka.

3. Kaj pomeni nizka napetost strun?

Pri nizki napetosti strun ima žogica daljši čas odboja in s tem pridobi večjo hitrost (moč). To je še posebej dobrodošlo za začetnike, saj daljši odboj kompenzira nihaj loparja in igralcu omogoča močnejši udarec (smash). Slaba stran pa so manj natančni udarci.

4. Kaj pomeni visoka napetost strun?

Ko ima vaš lopar močno napete strune pomeni, da ima žogica zelo kratek čas odboja. V praksi to pomeni da boste za močan udarec potrebovali veliko več moči, predvsem v zapestju in roki, da bo lopar zanihal in bo žogica dobila potrebno hitrost. Dobra stran močno napetega loparja pa je da bo imela žogica, ob dovolj točnem udarcu, zelo natančen let. Priporočamo, da skladno z napredovanjem vaše tehnike povečujete napetost strun.